Op de Facebook pagina een vraag van Simone: is er animo voor een workshop behendigheid onder de Smoothcolliefriends-leden?

Een aantal mensen was er meteen in geďnteresseerd en reageerden enthousiast. Leuk! Niet alleen de behendigheidsworkshop was leuk, maar ook het in het echt de mensen zien die dezelfde verslaving hebben: een kortharige Schotse collie, en die je eigenlijk alleen maar kent via Facebook. De workshop wordt ingepland op 18 januari 2020, het leek nog heel ver weg! En dan ineens is het zover.

In alle vroegte vertrok ik met Sil vanuit Koedijk. De TomTom gaf aan dat het een uur en een kwartier rijden was. Rekening houdend met eventuele files, een kwartiertje extra reistijd ingepland......en was ik veel te vroeg in Zeewolde.  Mooi, kan ik Sil nog even uitlaten! Na heel even wachten kwamen Raymond en Giulia aan, op de voet gevolgd door Simone en werden we binnen gelaten. De ochtendgroep moest het parcourtje opzetten en onder de bezielende leiding van Giulia werden poortjes (die bij behendigheid sprongen heten) en tunnels neergezet. Nee, geen Hoopertunnels, die zijn korter! Weer wat geleerd!

Linda was inmiddels ook binnen samen met Arran, haar hulphond in opleiding en was ook Miranda met Guusje en Floortje gearriveerd. We wachtten nog even en Toos komt binnen met Megan en doet, ondanks het feit dat ze in de middaggroep zou meedoen, in de ochtendgroep mee.

De aanwezigheid van onze vier collies aangevuld met de Parson Russell-terriër van Django, de Hollandse herder van Raymond en het vlinderhondje Ziggy van Simone. Eén voor één werden we geďnstrueerd wat er verwacht werd. Sil begon met een plasje, natuurlijk! Maar verder was ik erg tevreden over hem. Hij minder over mij ben ik bang. Als handler ben ik niet zo geweldig. Ik had dat kunnen weten, het leek op dansles en dat is me ook niet gelukt.

  

Django kon het niet meer aanzien en wierp zich op als “hond” die mij ook nog probeerde te leren welke kant ik op moest draaien om Sil te laten zien waar hij langs moest. Sorry Django!  Na ons mocht Arran de ring in! Mooi dacht de clown en stoof met Sil dwars door de hal! De mannen kenden elkaar niet, maar de klik was er vanaf het eerste moment. Helaas kon Linda niet zelf Arran begeleiden. Ze mocht niet met haar scootmobiel op het kunstgras. Arran deed het geweldig onder de leiding van Simone, die hij helemaal niet kende. Daarna mocht Guusje haar kunstjes laten zien. Ze had stiekem geoefend en je zag haar genieten. Onze gasten: de Parson Russell-terriër en de Hollandse herder hadden al veel meer geoefend, dat was goed te zien ook!

Langzaam maar zeker druppelde ook de middaggroep binnen. Linda (er waren er twee namelijk) met Kenzo, Femke met Zora en Eline met Tara. Simone deed in de middaggroep mee met Senga. Miranda deed dus met twee hondjes mee. De middag was voor Floortje. Ook in de middag waren er twee hondjes te gast: Django met een kruising bordercollie en Charlotte met een kruising poedel. Leuk dat ze er bij waren! Volgens mij heeft iedereen genoten, (ik heb tenminste geen onvertogen woord gehoord) van deze workshop! Sil en ik in ieder geval wel!

Met vriendelijke groet,
Jannie de Wit-Zijlstra